Jídelní lístek

Jídelní lístek Nápojový lístek Polední menu
+420 558 672 506
+420 601 394 530
 

PŘEDKRM

 
100 g Škvarky na dřevěném prkénku s cibulkou a hořčicí podávané s rozpečeným česnekovým chlebem A 1,3,10
100 g Grilovaný hermelín s cibulkou a slaninou, salátkem a rozpečenou česnekovou bagetou A 1,3,7
 

POLÉVKA JE GRUNT

 
0,33 l  Sváteční vývar /silný hovězí vývar s domácími nudlemi, masem a kořenovou zeleninou/ A 1,3,9
0,33 l  Paskovská kyselice /hustá polévka s uzeným masem, bramborami a smetanou/ A 1,7
0,33 l  Slezská česnekačka /se šunkou, sýrem, ztraceným vejcem a praženým chlebem / A 3,7,9
0,33 l  Domácí bramboračka s houbami A 1,7,9
0,33 l  Polévka dle denní nabídky z menu A 1,3,7,9
     
 

SPECIALITY ŠÉFKUCHAŘE

 
200 g Vepřová krkovice konfitovaná v rozmarýnovém sádle,
servírovaná s jihočeskou lepenicí
A 12
200 g  Svíčková na smetaně s brusinkami a šlehačkou a variací knedlíků A 1,7,9
200 g Hovězí karabáček s houbovou omáčkou a karotkovým pyré
karabáček připravovaný 40 hodin v sous-vide
A 1,7,
200 g  Houbové ragú z lesních hříbků s kuřecími šiškami a bramborami A 1,3,7
     
 

ČERSTVÉ RYBY dle aktuální nabídky

 
 

Z GRILU NA PRKNO

 
     
     
     
     
 

VEPŘOVÉ MASO ze zámeckého chlívku

 
200 g Rychtářová cmunda
vepřová pečeně a uzené z naší udírny servírované se zelím a bramborákem. 
A 1,3,7
250 g Vepřová flákota mistra kováře
steak z vepřové krkovice, pečený na grilu, ochucený bylinkovým máslem, zdobený cibulovými kroužky
Doporučená příloha: selské brambory
A 1,7
250 g Tajemství šibenice
vepřová játra na roštu zdobená cibulovými kroužky a anglickou slaninou
A 1
200 g Krčmářské řízečky
smažené řízečky z kuřecího a vepřového masa, zdobené brusinkou šlehačkou
Vhodná příloha: šťouchaný brambor s cibulkou a anglickou slaninou
A 1,3,7
180 g Vepřová panenka na pepřové omáčce s kapkou koňaku A 1,7
180 g Vepřová panenka na smetanovém ragú z lesních hříbků A 1,7
150 g Rendlík plný fazolí, chléb
uzené z naší udírny, červené fazole zastřiknuté smetanou, zdobené cibulovými kroužky
A 1,7
     
 

KUŘECÍ A KRŮTÍ DOBROTY

 
200 g Kuře Filipa Ignáce rytíře z Hrochu
vykostěné kuře s čerstvou grilovanou zeleninou a bramborami
A 7
200 g Kuřecí nudličky hraběte Františka Josefa
kuřecí nudličky se šunkou v nivovosmetanové omáčce
A 1,7
200 g  Krůtí jatýrka na cibulce ochucené majoránkou zdobené anglickou slaninou A 1
200 g Kuřecí medailonky zapečené tvarůžky ve smetanové omáčce A 1,7
200 g Smažená kuřecí kapsa plněná šunkou a sýrem
DOPORUČUJEME se šťouchanými bramborami s cibulkou a anglickou slaninou
A 1,3,7
     
 

BEZMASÁ JÍDLA

 
100 g Smažený sýr
eidam
A 1,3,7
150 g Smažený sýrový mix
eidam, hermelín, niva
A 1,3,7
250 g Grilovaná čerstvá zelenina zapečená sýrovým bešamelem A 7
     
 

DOMÁCÍ HALUŠKY

 
300 g Brynzové halušky se špekem A 1,3,7
300 g Halušky se zelím a uzeným masem A 1,3,7
300 g Halušky v sýrovorokforové omáčce A 1,3,7
300 g Halušky se zelím a pečeným vepřovým masem A 1,3,7
300 g Halušky s houbami a smetanou A 1,3,7
300 g Halušky s anglickou slaninou a vejci A 1,3,7
    A 1,3,7
 

SALÁTY

 
     
     
     
     
     
     
     
 

PŘÍLOHY

 
 200 g Selské brambory
brambory opékané na sádle s česnekem, cibulkou, majoránkou a mořskou solí
 
 200 g  Šťouchané brambory s restovanou cibulí a anglickou slaninou  
 200 g  Vařené brambory maštěné máslem a ochucené petrželkou  
 200 g Jihočeská lepenice
šťouchané brambory s restovanou cibulí, anglickou slaninou, zelím, ochucené kmínem a česnekem
 
 200 g  Hranolky  
 200 g  Krokety  
 200 g  Bramborový placek  
 200 g  Zámecké dukátky  
     
 50 g  Tatarská omáčka  
 50 g  Ďábelská omáčka  
 50 g  Kečup  
 1 ks  Chléb nebo pečivo  
 1 ks  Topinka s česnekem  
 50 g  Kyselý okurek  
 120 g  Obloha  
 

MOUČNÍK

 
 

CHUŤOVKY K PIVU A VÍNU